Rockcafe Backstage: dé hangout voor hardrock- en metalfans

woensdag 17 juli: Intero, Obeah en Basilisk

Rockcafe Backstage heeft tijdens de zomerfeesten een volle programmering. Op woensdag 17 juli barst de bom, met drie bands van Nijmeegse bodem. INTERO, Obeah en Basilisk blazen je van je terrasstoel af. Vanaf een uur of negen begint de herrie. Maar kom gerust eerder langs want het bier staat al  koud.

Rockcafe Backstage is al jaren de hangout voor rock- en metalfans tijdens de 4daagsefeesten. Backstage zet dit jaar weer extra in op muziek van eigen bodem. De 4daagsefeesten zijn tenslotte oer-Nijmeegs, dus daar horen ook Nijmeegse bands bij. Van 13 t/m 19 juli heeft backstage het terras buiten staan.

INTERO
INTERO maakt laag gestemde metal in de lijn van Pantera en Biohazard. De combinatie van zware gitaarpartijen en de hardcore sound van zanger Ralluf maken INTERO tot een explosieve metal-cocktail waar je niet omheen kunt. De heren brachten in 2011 de ep ‘On a Deathgroove’ uit en speelden in het voorprogramma van bands als Gojira en Dagoba. Sinds die tijd is er nieuw materiaal bijgeschreven. Genoeg reden om langs te komen dus.

Obeah
Obeah ramt als een bulldozer over de Nederlandse podia sinds de introductie van de nieuwe zanger. Deze jongens weten nog hoe death metal echt gemaakt moet worden. Ze treden in de voetsporen van helden als Obituary en Six Feet Under, maar geven daar een eigentijdse draai aan. Enkele jaren terug stonden ze op het Fortarock podium van de affaire. Nu zijn ze weer terug in backstage voor een goede bak herrie.

Basilisk
Basilisk is nieuw in de Nijmeegse rock- en metalscene. Ze presenteerden hun ep ‘The Original Stoner’ afgelopen december tijdens Ramblin’ Rose in Merleyn. De muziek wordt omschreven als een combinatie van Rage Against the Machine en High on Fire. De band zet in op pure eenvoud. Hard, vies en onverbiddelijk.

De avond vangt aan rond een uurtje of negen. Entree is gratis en het terras is open.

Basilisk op 4daagsefeesten