Pompende stoner in Luxor Live

Met The Liquid Machine, Kayser Karel en Basilisk

Zaterdag drie mei staat Luxor Live in het teken van stoner van Gelderse bodem. Geen kaarten kunnen krijgen voor Roadburn? Kom naar Luxor voor je portie stonergeweld.

Entree 5 Euro | Aanvang 20:00 uur | 3 mei Luxor Live – Arnhem

The Liquid Machine

Nadat de heren van The Liquid Machine de Roos van Nijmegen wonnen ging het hard; heel hard. Zo stonden ze onder andere op de-Affaire, Oranjepop en Gesel XL. De kracht van de band ligt in hun strakke gitaarwerk dat ze losweken met groovende baspartijen en onverwachte ritmewisselingen. Met de vette Grunge invloeden van de band waan je je volledig in de 90’s hard rock scene.

Kayser Karel

De plunderende rockmachine genaamd Kayser Karel won in 2011 de Roos van Nijmegen. De muziek staat als een huis door de diepe brommende bassen en smerige gitaarsound. Het eigenzinnige karakter van de band ligt in de indie- en psychedelicainvloeden die ze in de stoner-blender smijten.

Basilisk

Basilisk ontdoet stoner van al zijn franjes en zet in op steenharde eenvoud. De Basilisk zelf is een mythisch wezen, ontstaan uit het ei van een zeven jaar oude haan. Wie het beest aankijkt versteent van binnen en gaat op in een hoop as. Net als de basilisk focussen zij op één enkel punt. Steenharde groove; hard, vies en onverbiddelijk.