Zompige stoner in StudioGonz Gouda

Zin in een avond flink doorhalen in het rockbolwerk van Gouda? StudioGonz presenteert vrijdag 6 maart Emperors, Brassum en Basilisk. Drie doorgewinterde stonerbands uit Nijmegen en Eindhoven. Koop nu je kaarten met korting in de voorverkoop.

Ramkoers

Driekoppige instrumentale formatie, sinds september 2012. Ramkoers maakt zware rock, leunend op de groove van de stoner, de bezwering van de oerblues en het venijn van de metal.

Ramkoers eert de machtige powertrio’s van vroeger en gaat voor de kracht van de eenvoud. Een gitaar, een bas en een drumkit. Meer is niet nodig om de drang naar duwende en dampende tempo’s, baslijnen en riffs te bevredigen.

 

Emperors

Wie het in Nijmegen Rockcity heeft over drive, groove en riffs komt al snel terecht bij Emperors. Een stonerrockband die deze begrippen al sinds 2005 gestalte geeft. De mannen van steen, marmer en graniet begonnen in 2005 als “Emperors Of The Black” met het spelen van covers van bands als Kyuss, Fu Manchu en Blind Dog. In 2010 begon het bij de keizers te kriebelen; de creativiteit moest eruit! Emperors begon daarom met het schrijven van eigen werk. Ze spelen nu hún Stonerrock; zo hard als steen, subtiel waar het kan en agressief waar het moet. Stoer groovende muziek met een scherpe rand waarin de stonerhelden van de Emperors zeker nog zijn terug te horen. In 2013 bracht Emperors zijn debuut EP uit op vinyl, getiteld ‘Night Rider’.

Basilisk

Basilisk maakt oer-stoner. Het is niet de stoner die je normaal luistert. Zij ontdoen de stijl van al zijn franjes en zetten in op steenharde eenvoud. De Basilisk zelf is een mythisch wezen, ontstaan uit het ei van een zeven jaar oude haan. Wie het beest aankijkt versteent van binnen en gaat op in een hoop as. Net als de basilisk richt de band zich op één enkel punt. Steenharde groove; hard, vies en onverbiddelijk.

Praktische info

Vrijdag 6 maart zorg je dat je om 21.00 uur binnen bent. Kaarten koop je aan de deur voor zes euro. In de voorverkoop zijn ze vier euro; dus bestel nu alvast je kaarten online.

StudioGonz
Turfsingel 36
2802 BC Gouda